Lisää kulttuurintutkimuksesta Suomessa

Lisää kulttuurintutkimuksesta Suomessa

Kulttuurintutkimuksesta kiinnostuneille mielenkiintoinen julkaisu on esimerkiksi kulttuurintutkimus-lehti. Lehdessä on runsaasti tietoa eri kulttuurintutkimukseen liittyvistä aiheista.

Lehteä julkaisee kulttuurintutkimus-seura. Seura järjestää monenlaisia aktiviteettejä, esimerkiksi vuosittaisen kesäkurssin ja kulttuuritutkimuksen päivät, kultut-päivät. Jäseneksi voi liittyä seuraavan linkin kautta. Yksilöjäsenen vuosittainen jäsenmaksu on 50 euroa ja opiskelijajäsenen jäsenmaksu on 25 euroa. Jäsenmaksut ovat erityisen tärkeitä, koska se on toiminnan pääasiallinen rahoituksen lähde.

Seura on perustettu vuonna 2008, sen edeltäjä oli Kulttuurin tutkimuksen verkosto. Seura toimii eri yliopistoissa, pääosa sen jäsenistä on humanisteja ja yhteiskuntatieteilijöitä, mutta onpa joukossa esim. lääkäreitä tai arkeologeja. Seuran englanninkielinen nimi on Society for Cultural Studies in Finland. Sen kotipaikkana toimii Jyväskylä, mutta se toimii koko Suomessa.

Seuran pääasiallinen tavoite on edistää kulttuurintutkimusta ja toimia paikkana, jossa kulttuurintutkijat voivat verkostoitua. Seura järjestää erilaisia konferensseja ja pyrkii ottamaan osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Kulttuurintutkimus on monelle sinänsä vieras tutkimusaihe, mutta monet kulttuurintutkimuksen keskeiset kysymykset ovat kaikkien ihmisten arkipäivää. Esimerkiksi, kun ihmiset miettivät vaikka median käyttöä, perinteitä, juhlapäiviä, ruokaa, musiikkivalintoja ja suhdetta maaseutuun, ovat nämä kaikki kulttuurintutkimusta kiinnostavia aiheita.

Kulttuurintutkimuksesta kiinnostuneille seuran toiminta onkin hyvä tapa lähteä liikkeelle. Seura ottaa mielellään vastaa uusia jäseniä, eikä alan koulutustaustaa tarvita, joten kaikki halukkaat nyt jäseneksi.

dante