Kannattaako kulttuurialan opiskelijan hakea vakuudetonta lainaa?

Kannattaako kulttuurialan opiskelijan hakea vakuudetonta lainaa?

Kulttuurialan opiskelijan budjetti on tunnetusti tiukka ja yleensä omat menot tuleekin suhteuttaa tarkoin sen mukaan, että rahat riittävät varmasti pakollisiin menoihin, kuten vuokraan, ruokaan ja nettiin. Opintotukea nostava opiskelija saa toki jonkin verran rahallista avustusta valtiolta ja voi samalla tehdä opintojen ohessa myös jonkin verran töitä, mutta joskus eteen voi tulla tilanne, jolloin rahaa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi jotakin tärkeää asiaa varten.

Vakuudetonta lainaa äkillisten menojen kattamiseen

Vakuudeton laina on siinä mielessä kätevä laina, että se soveltuu erinomaisesti yllättävien menojen kattamiseen. Tämä siksi, että vakuudetonta lainaa on todella helppo hakea suoraan verkossa ja nopeimmillaan lainarahat voidaan maksaa hakijan tilille jo muutaman tunnin kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Vakuudeton laina on kaikin puolin joustava ja helppo laina, jonka voi käyttää juuri siihen käyttötarkoitukseen kuin haluaa. Vakuudetonta lainaa haettaessa pankille ei siis tarvitse erikseen kertoa, mihin tarkoitukseen lainaa aiotaan hakea. Vakuudettomalla lainalla voidaan esimerkiksi kustantaa remonttikuluja, varata lomamatka, ostaa auto tai moottoripyörä tai lainaa voidaan yksinkertaisesti käyttää kulutukseen.

On hyvä pitää mielessä, että vaikka vakuudetonta lainaa on helppo hakea verkossa, lainaa ei ole suunnattu esimerkiksi opiskelijan vapaa-ajan menojen kustantamiseen – sitä ei siis tulisi käyttää opiskelijajuhlien kustantamiseen, shoppailuun tai muuhun huvitteluun. Oli lainasumma sitten miten pieni tahansa, lainapäätös tuleekin aina tehdä harkiten ja lainaa tulisi ottaa vain sen verran, kun on valmis maksamaan takaisin korkoineen ja kuluineen.

Mistä lainaa kulttuurialan opiskelijalle?

Jos äkillinen meno pääsee yllättämään – esimerkiksi tärkeä kodinkone tai tietokone hajoaa – tili voi juuri tuona hetkenä huutaa tyhjyyttään. Esimerkiksi tietokone tai puhelin on tärkeä osa opiskelijan elämää, joten uuden hankkiminen rikkoutuneen tilalle tulee yleensä tapahtua mahdollisimman pian.

Jos rahaa ei ole säästössä tai esimerkiksi vanhemmat eivät voi auttaa näin äkkinäisten kulujen kattamisessa, yksi tapa on tietysti kustantaa tärkeitä menoja lainarahalla. Jos päätös lainan hakemisesta on pitkän harkinnan jälkeen tehty, ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on erityisen tärkeää, että lainat muistetaan kilpailuttaa. Edullisimman lainasopimuksen löytämiseksi kilpailuta lainat ilmaiseksi verkossa juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Lainojen kilpailutus on tehokas ja turvallinen tapa löytää markkinoiden edullisin laina juuri omiin tarpeisiin. Kun kilpailutat lainat ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, voit saada useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta yhdellä lainahakemuksella, jolloin voit itse päättää, minkä lainatarjouksen haluat hyväksyä.

Lainojen kilpailutus voi auttaa säästämään pienenkin lainasumman kohdalla jopa kymmeniä euroja korkokuluja, mikä on muutenkin tiukalla budjetilla elävälle kulttuurialan opiskelijalle merkittävä summa. Kun kilpailutat lainat verkossa, voit jättää lainahakemuksen vetämään esimerkiksi aamulla ennen luennon alkamista ja saada ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin sisällä lainahakemuksen lähettämisestä.

Lainojen kilpailutus ei kuitenkaan edellytä sinulta tietämystä lainojen vertailusta, sillä vertailukone tekee kilpailutuksen kokonaan puolestasi. Sinun ei siis tarvitse lähteä vertailemaan käsin lainatarjouksia toisiinsa, vaan vertailukone järjestää lainatarjoukset selkeään paremmuusjärjestykseen. Kun kilpailutat lainat verkossa, näet lainatarjouksista aina kaikki lainaan liittyvät kulut, joten säästyt ikäviltä ja kalliilta piilokuluilta.

Lainatarjousten pyytäminen ei myöskään sido sinua ottamaan lainaa, joten lainojen kilpailutus verkossa on täysin turvallista ja riskitöntä. Voit siis kokeilla kilpailuttaa lainat myös silloin, kun et ole tehnyt vielä lopullista päätöstä lainan ottamisesta. Näin näet selkeästi, millaisia lainapalveluita markkinoilla on saatavilla, vastaavatko ne omaa lainantarvettasi ja millaisilla korkokustannuksilla luotonmyöntäjät ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa.

dante