Lainaa kulttuuriopintoihin ulkomaalaisessa oppilaitoksessa

Lainaa kulttuuriopintoihin ulkomaalaisessa oppilaitoksessa

Ulkomailla opiskelu kiinnostaa monia suomalaisia nuoria. Kotimaiset oppilaitokset tarjoavatkin mielenkiintoisia vaihtoehtoja lähteä vaihto-opiskelemaan ympäri maailmaa. Vaihto-opiskelun lisäksi monet kulttuuriopintojen pariin haaveilevat nuoret ovat kiinnostuneet suorittamaan opintonsa kokonaan ulkomaalaisessa oppilaitoksessa.

Kulttuuriopinnot ulkomailla

Ulkomailla opiskelu auttaa oppimaan kieltä, sukeltamaan syvemmälle uuteen kulttuuriin ja kehittämään monia muita tärkeitä ominaisuuksia tulevaisuuden työuraa silmällä pitäen, mutta samalla opintojen suorittaminen ulkomailla vaatii myös rahallista panosta.

Se, kuinka paljon opinnot tulevat maksamaan, riippuu ensinnäkin siitä, missä maassa ne aiotaan suorittaa. Esimerkiksi Japanissa, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa tai Australiassa opiskelu on huomattavasti kalliimpaa kuin vaikkapa hintatasoltaan edullisemmissa maissa, kuten Meksikossa, Kiinassa, Espanjassa tai Italiassa. Lukukausimaksujen ja oppimateriaalien lisäksi rahaa uppoaa vuokraan, nettiin, ruokaan, opiskelija-aktiviteetteihin ja paikallisiin kohteisiin tutustumiseen.

Ennen opintojen alkua ja ulkomaille muuttoa, tähän uuteen jännittävään muutokseen on mahdollista valmistautua esimerkiksi säästämällä ja tietysti selvittämällä, onko opintotukea ja asumislisää mahdollista saada myös ulkomailla suoritettaviin opintoihin. Usein myös vanhemmat ja isovanhemmat voivat olla halukkaita kustantamaan osan opinnoista.

Aina omat säästöt ja perheen taloudellinen tuki eivät kuitenkaan riitä, joten tässä mielessä toinen varteenotettava tapa rahoittaa kulttuuriopinnot ulkomaalaisessa oppilaitoksessa on hakea lainaa. Omat mahdollisuudet lainan saamiseen kannattaakin selvittää hyvissä ajoin etukäteen. Jotkut rahoituslaitokset ja pankit eivät esimerkiksi myönnä lainaa alle 20–23-vuotiaille. Jos lainaehdot puolestaan täyttyvät, kannattaa lainan mahdollisuutta aina harkita, sillä ylimääräisestä budjetista voi olla opintojen aikana paljon etua.

Muista kilpailuttaa lainat ennen opintojen alkua

Kulttuuriopintojen suorittaminen ulkomaalaisessa oppilaitoksessa ei tulisi missään nimessä olla syy velkaantumiselle. Tästä syystä on tärkeää, että myös opintoja varten otetut kulutusluotot muistetaan aina kilpailuttaa.

Lainojen kilpailuttaminen voi aluksi kuulostaa monimutkaiselta tehtävältä, mutta todellisuudessa se onnistuu vain muutamassa minuutissa Rahalaitoksen sivuilla. Monelle televisiosta tuttu Rahalaitos tekee yhteistyötä lukuisten kotimaisten ja pohjoismaalaisten rahoitusalan ammattilaisten kanssa ja on erikoistunut nimenomaan lainojen kilpailuttamiseen.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainojen kilpailuttaminen Rahalaitoksen sivujen kautta on kuluttajalle täysin ilmaista. Lisäksi lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua ottamaan lainaa, joten mikäli et ole tyytyväinen saamiisi tarjouksiin, voit jättää hakemuksen sikseen ja kokeilla onneasi myöhemmin uudelleen.

Edullinen joustoluotto tuo joustoa myös kulttuuriopintoihin

Voit hakea Rahalaitoksen kautta myös fiksua joustoluottoa, joka sopii erinomaisesti ulkomailla suoritettaviin opintoihin. Joustoluotto muistuttaa toiminnoiltaan pitkälti luottokorttia, sillä kertaluoton sijaan sinulle avataan erillinen joustoluotto, josta voit nostaa rahaa tarpeen tullen omalle tilillesi.

Juuri joustoluotto voikin toimia opintojen kannalta erittäin toimivana rahoituskeinona, sillä tällä tapaa varmistat, että sinulla on tilillä aina ylimääräistä rahaa esimerkiksi odottamattomia menoja tai viime hetken suunnitelmia varten. Uutta luottoa puolestaan vapautuu takaisin luottotilille sitä mukaa, kun maksat edellistä luottoa pois. Et myöskään joudu maksamaan korkoa ja kuluja siitä summasta, jota et ole nostanut luottotililtä.

dante