Kuvauksen opinnot opistotasolla

Kuvauksen opinnot opistotasolla

Kuvaamista opiskellaan monesta syystä. Joku haluaa valokuvauksesta ammatin kun taas toiset haluavat kehittyä kuvaajina. Vaikka tämän päivän kameroilla on mahdollista saada erinomaisia kuvia tietämättä tekniikasta mitään, perusasioiden ymmärtäminen auttaa tekemään kuvista huomattavasti parempia. Mistä sitten aloittaa valokuvaamisen opinnnot?

Valokuvauksen opiskelu on myös mahdollista esimerkiksi opistoissa ja kansalaisopistoissa. Etelä-Suomessa on runsaasti eri oppilaitoksia, jotka tarjoavat valokuvauksen opintoja, esimerkiksi Helsingin työväenopisto tai Keravan opisto. Kansalaisopistossa valokuvauksen opinnot ovat usein tehty helpommiksi kuin ammattiin valmistamissa oppilaitoksissa. Opettajien tasokin vaihtelee, mutta usein opetus on varsin korkeatasoista myös kansalaisopistoissa. Monissa kansalaisopistoissa on saatavilla runsaasti erilaisia kursseja, muotokuvausta, maisemakuvausta, digikuvausta ja kuvankäsittelyä.

Kansalaisopistojen kurssit ovat siinä mielessä stressittömiä, ettei niihin kuulu tenttejä ja kurssista pääsee läpi. Usein ilmapiiri on myös kannustava, ja kurssilla onkin usein ihmisiä eri ikäluokista ja eri ammattiryhmien edustajia.

Joissakin kansalaisopistoissa järjestetään myös sosiaalisen media kursseja, esimerkiksi facebookin tai instagramin käyttöön opastavia kursseja. Valokuvauksen suosiosta kertookin jo se, että usein kurssit ovat täynnä. Kansalaisopistoilla on muutenkin yleensä erittäin laaja tarjonta kulttuurin alalla, moni opisto tarjoaa esimerkiksi musiikin, tanssin runouden ja piirtämisen opetusta. Kansalaisopistot ovatkin erittäin tärkeitä kulttuurin alalla ja niiden kurssit ovat yleisesti ottaen kohtuuhintaisia. Yleensä jokaisessa kaupungissa on yksi kansalaisopisto ja laaja kurssivalikoima, joista pitäisi löytyä jokaiselle jotakin.

dante