Edullisia tapoja nauttia kulttuurista ulkomailla – näin et tuhlaa omaisuutta ulkomailla

Edullisia tapoja nauttia kulttuurista ulkomailla – näin et tuhlaa omaisuutta ulkomailla

Opiskelijalla on usein budjetti tiukalla. Tämä on ikävää varsinkin siksi, että opiskeluaika on usein juuri sitä aikaa, kun olisi halua ja aikaa matkustella ympäri maailmaa. Vain yksi asia seisoo näiden haaveiden tiellä: budjetti. Tämä on valitettavaa, mutta onneksi matkustamisessakin on monia keinoja säästää. Lentoja voi saada hyvinkin edullisesti, ja Airbnb -tyyppiset majoitukset tekevät asumisestakin edullisempaa kuin koskaan.

Kuitenkin yksi asia. joka vie ulkomailla rahaa kuin varkain on kulttuuriset elämykset: kalliit museot, ohjatut retket ja opastetut elämykset. Niihin saa helposti upotettua jopa satoja euroja! Tämä on opiskelijan rahatilanteelle aivan liikaa. Kaikilla ei välttämättä ole varaa ottaa freedomrahoitusta, jolla rahoittaisivat: unelmansa. Tästä syystä onkin tärkeä miettiä vaihtoehtoisia tapoja nauttia kohdemaan kulttuurista. Vaikkei tällaisia heti tulisikaan mieleen montaa, tapoja kulttuurielämysten maksuista karsimiseen on kuitenkin useita. Poimi tästä artikkelista parhaat vinkit edullisempaan kulttuurilliseen kokemiseen ja samalla edullisempaan matkusteluun!

1. Matkusta Euroopan sisällä – EU:ssa alle 25-vuotiailla ilmainen pääsy moneen museoon

Jos haluat säästää elämyskustannuksissa, paras tapa on matkustella Euroopan sisällä. Tiesitkö, että Euroopan sisällä alle 25-vuotiailla on maksuton pääsy moniin, toinen toistaan upeampiin museoihin? Kyllä, luit aivan oikein! Voit päästä ilmaiseksi jopa sellaisiin museomaailman huippunimiin kuin Louvre. Siellä riittää taiteen ystäville koluttavaa vaikka päiväkausiksi! Ei muuta kuin reissua suunnittelemaan ja laukkuja pakkailemaan ja reissuun.

2. Tutustu paikallisiin etukäteen ja pyydä uusia ystäviäsi esittelemään sinulle nähtävyyksiä

Yksi parhaita keinoja tutustua ulkomaiseen kulttuuriin on tutustua paikallisiin ihmisiin – he voivat esitellä sinulle paikkoja, joista paraskaan matkaopas ei mainitsisi mitään! Pääset kokemaan asioita paikallisten silmin ja pääset myös liikkumaan helpommin, sillä paikalliset tietävät missä mikäkin sijaitsee, ja miten sinne pääsee helpoiten. Nykyaikana Internet on tehnyt uusiin ihmisiin tutustumisesta ennennäkemättömän helppoa – mikset siis tutustuisi kohdemaasi asukkaisiin ennen reissuasi? Matkaan lähteminenkin on helpompaa, kun tuntee kohteestaan jo valmiiksi jonkun!

3. Etsi edullisia ja maksuttomia tapoja nauttia kulttuurista

Kaikkien kulttuurielämyksien ei välttämättä tarvitse olla kalliita trooppisissa merissä snorklailuja tai satoja tuhansia maksavia vuorelle kiipeämisiä. Joskus kulttuurielämykseksi riittää aivan yksinkertainenkin asia – eikö kuulostaisikin ihanan tunnelmalliselta kävellä pitkin Pariisin katuja aamuvarhain ja syödä nautinnollinen aamiainen kaikkine ranskalaisine herkkuineen ihanassa pienessä kuppilassa kadun varrella? Tai kävely vanhan keskiaikaisen englantilaisen kartanon pihassa sumuisen niityn siimenessä? Kulttuurielämyksiä voi hakea lähes arkisistakin asioista, mutta niiden kulttuurinen arvo saattaa olla suurempi kuin osaisit arvatakaan.

4. Opiskelija-alennukset pätevät monessa paikassa myös ulkomailla

Olet varmasti tottunut hyödyntämään opiskelija-alennuksia kotimaassa, mutta tiesitkö että sama toimii myös ulkomailla? Jos omistat ulkomailla toimivan opiskelijakortin, on siitä paljon iloa myös ulkomailla matkaillessa. Voit saada opiskelijoille tarkoitettuja alennuksia niin ihanista kuppiloista, kaupunkien parhaista ruokapaikoista kuin maailman upeimmista elämyksistäkin. Mikään matkamuisto ei ole niin mieleenpainuva kuin once in a lifetime -tyyppinen elämys. Opiskelijakortti kannattaakin siis hankkia hyvissä ajoissa ennen matkaa ja netistä voi etukäteen tarkastaa, millaisia alennuksia sillä olisi mahdollista saada! Ei muuta kuin hyvää matkaa!

dante